VAD ÄR CROSSFIT?

VAD ÄR CROSSFIT?


CrossFit är en relativt modern träningsmetod som har sitt ursprung från USA och grundades av den före detta gymnasten Greg Classman. Människan värld är full av rörelser och vi är skapt för att röra på oss. Rörelser som att stå, sitta, lyfta, kasta, putta, dra, klättra och springa. Allt detta är vi gjorda för att göra. Det är dessa naturliga rörelser som ligger till grunden för ett träningspass med Crossfit.
Vad tränar man i CrossFit?Crossfit kan ses som en kombination av styrketräning och konditionsträning genom att funktionella övningar utförs med en hög intensitet och en konstant variation. Det blir som en slags hybrid mellan hybrid av tyngdlyftning, styrkelyft, gymnastik och sprinting och syftar till att skapa en så komplett och allsidig atlet som möjligt. Träningen har därför gått hem hos grupper som militären, polisen och den övriga räddningstjänsten men även bland många kampsportare är Crossfit ett populärt tillägg. Detta kanske framförallt för att tillskillnad från mycket traditionell styrketräning och bodybuilding så inriktar sig inte crossfit på att skulptera kroppen med muskler utan satsar på resultat i form av förbättrade fysiska prestationer.


Passen i CrossFitVariationen i träningen är väldigt viktigt och gör att du sällan tröttnar på Crossfit, mer än att du blir trött förstås. Hur många har inte kört med samma träningsschema på gymmet år ut och år in, kanske därför inte nya resultat ses? I Crossfit behöver du inte ens bekymra dig om att sätta ihop ett eget schema då det finns många möjligheter att hitta ett träningspass på nätet eller på gymmet, en såkallad WOD eller Workout Of the Day. Exakt samma pass körs sällan två gånger om, förutom särskilda välkända WOD:s. Ett träningspass är sällan längre än 30 minuter vilket gör att det är tidseffektivt också och går att köra igenom på lunchen. Läs mer om våra pass!

 Övningarna i CrossFit
Passen varieras med tider och med tunga och lätta lyft på övningar som Frivändningar, militärpressar, bänkpress, marklyft, armhävningar, handstående armhävningar, pullups,  dips, muscle ups, , knäböj, 400- och 800-metersintervaller, hopprep, rodd, box jumps. För det mesta utförs Crossfit i speciella Crossfit gym då utrustningen kan se lite annorlunda ut mot vad som finns i traditionella gym. Men det är inga problem och utföra Crossfitpassen på sitt vanliga gym och Crossfit kan rentav tränas med enbart den egna kroppsvikten. Det finns även fyra olika nivåer i Crossfit för att se hur vältränad du är. Läs mer under länkarna till höger. 


Tävla i CrossFitVill man tävla i Crossfit så finns det goda möjligheter för det. Crossfit SM har anordnats sedan 2009. Lyckas man vinna Crossfit Games i USA så kan man enligt arrangören titulera sig som Worlds Fittest Person eller Världens mest vältränade person.

källa:http://www.styrketraningsprogram.net/crossfit.html

Upplägget i CrossFit


Träningen är väldigt effektiv och varierande inom Crossfit, vilket även gör den rolig på många sätt. En viktig detalj av Crossfit är att övningar utförs gentemot klockan. Antingen kan man göra ett givet antal övningar på så kort tid som möjligt. Du kan även under en given tid försöka göra så många rundor av ett visst antal övningar du kan, en så kallad AMRAP eller As Many Repetitions As Possible.  Du kan därför lätt se och mäta dina resultat mot dig själv eller tävla gentemot dina vänner för du får veta exakt hur du utvecklas. Samtidigt som kroppens utseende får sig en rejäl boost den med.


ÖPPETTIDER


Som medlem går du in med Parakey både vid pass eller egenträning. Icke medlem kontaktar Anton på:


0705324407 alt.


anton@crossfitangelholm.se

KONTAKTA OSS


Kullavägen 73, Ängelholm


info@crossfitangelholm.se


Tel: 0705 - 32 44 07


org-nr: 556946-5908